Tuesday, 31 January 2012

Kisah Hati by Alyah Orang Kata Ciplak Lagu Omputih??



NTAH EK??!






Ntah ea korang tolong aku dengar-dengar kan and compare-compare kan ea, ye ke tak? Aku ni sound trouble sket sebab hari-hari cam kene bebel dengan mak aku jek! Belum masuk hanjeng yang selalu menyalak blakang rumah aku lagi.

Sunday, 29 January 2012

Tips Wanita Untuk Dapat Anak yang Cun2 & Ensem2



Tips paling changgeh abad ini iaitu tips untuk korang-korang yang berjantinakan perempuan untuk mendapatkan anak yang chantek-chantek, hensem-hensem, lawa-lawa, terkenal dan setailo. Nak tau apa rahsia dia??


KORANG KENE KAWEN DENGAN MANA-MANA LELAKI DALAM DUNIA NI YANG BERNAMA AZIZ!


SERIOUS DER.....

Bukti depan mata kot!




SERIUS WA CAKAP LU..
Tengok tuh, baka AZIZ ni dahsyat wooo~!!



























EH ALAMAK!! sory sory sory.. tersilap upload pulak. Camne nak delete nih??

Thursday, 26 January 2012

Rahsia 4 Angka Terakhir IC Korang



Tahukah korang bahawa nombor IC korang tersembunyi satu nama misteri? Apa? tak paham. Ok jap aku tukar ayat.
Tahukah korang bahawa ada tersembunyinya satu nama misteri disebalik nombor IC korang?

Nak tahu? Bukak korang punya Fesbook sekarang. Then..

Ikuti lelangkah berikut:

1. Jika IC number korang telah ditakdirkan menjadi 550106-12-5821
   Ambil 4 digit paling belakang je iaitu 5821

 Contoh example:

2. Copy Paste simbol-simbol berikut di bahagian komen dan tukarkan kepada 4 nombor belakang IC korang.
   
   Contoh, @*[5821:0 ]

   Ingat! kat bahagian komen je tau! Jangan nak gedik pi paste kat update status la gampang ape lah..

3. Delete tanda *, yang lain remain.

4. Bismillahirrahmanirrahim.. [ENTER]

5. Tengok nama apa yang keluar!


Nervous seyh nak tau siapa nama misteri akuh!

~happy trying~


Wednesday, 25 January 2012

Tips Mengelakkan Saket Blakang Time Online



CUBA LAH!





Trillionaire Pertama di Donia Orang Malaysia?!



SUMPAH??!

Sumber ni aku dapat kat Yahoo News Malaysia. Disebabkan aku malas nak menaip hari ni, nah usha la berita tu kat bawah ni, aku pakai direct google translate jeh! Pandai-pandai enkorang lah!



KUALA LUMPUR, 22 Jan (Bernama) - Seorang ahli perniagaan Malaysia yang mendakwa keturunan dari royalti Jawa telah mendakwa bahawa dia mempunyai kira-kira 5 trilion (RM20 trilion) dalam simpanan, yang akan menjadikan dia trillionaire yang pertama di dunia dan sekaligus manusia terkaya di dunia setakat ini.

Yang dilahirkan di Perak-Kamal Ashnawi, pengurus Sierra Petroleum Sdn Bhd, berkata demikian pada sidang akhbar di sini semalam di mana beliau menunjukkan pemberita satu salinan penyata bank daripada HSBC London, Utusan Malaysia melaporkan hari ini.

Harta benda yang diwarisi dari Cagaran Gabungan Antarabangsa Kemudahan Hutang Global ditubuhkan pada tahun 1875 oleh keluarga diraja di dunia, dia mendakwa.

Majalah Forbes menyenaraikan jutawan telekomunikasi Mexico, Carlos Slim Helu sebagai manusia terkaya di dunia, dengan nilai bersih kira-kira AS $ 63,3 bilion (RM196.5 bilion) pada tahun 2011.

Akan datang di tempat kedua dalam senarai yang kaya Microsoft pengasas Bill Gates, yang bernilai bersih dilaporkan kepada AS $ 59 bilion (RM182.3 bilion).

Sebagai perbandingan, manusia terkaya di Malaysia, Ananda Krishnan, mempunyai nilai bersih hanya AS $ 9,6 bilion (RM29.8 bilion).

Kamal telah memanggil sidang akhbar untuk menyangkal dakwaan-dakwaan tersebut berikutan kegagalan loji pemprosesan minyak mentah di Kuala Kedah, beliau telah dicadangkan pada tahun 2005, bahasa Melayu setiap hari dilaporkan.

"Ini adalah tawaran terakhir saya untuk membantu orang Melayu dan syarikat-syarikat dengan melabur dalam tiga projek-projek di Perlis, Johor dan Kelantan dalam masa terdekat," beliau dipetik sebagai berkata.

Projek-projek yang terdiri daripada pusat pelancongan komersil di Kuala Perlis, Pirates of Caribbean Theme Park di Danga Bay, Johor Bahru dan projek-projek komersial di Kelantan.

Mereka akan diterajui oleh SAS Group, kumpulan alumni dari Sekolah Alam Shah, di mana Kamal dulu bersekolah.

Sejak kegagalan loji yang dicadangkan di Kuala Kedah, Kamal telah menghabiskan banyak masa di luar negara. Beliau berkata semalam beliau bercadang untuk tinggal di Hong Kong untuk beberapa tahun yang bermula pada bulan Mac sebelum berpindah ke Indonesia.

OK aku rasa harta dia tu kalo diseringgitkan, bole tutup satu Malaysia tak?
Dia kan ada RM20 trilion kan, aku cam nak mintak RM10 Billion JE, please3!! Cam 0.05% je kot daripada jumlah apa yang dia ada. Seolah-olah macam dia ada RM20, tolong bagi aku RM0.01 jeh. Tak luak pon. OK?


Tuesday, 24 January 2012

Lagu 100% Ciptaan Sendiri - Sunyi dan Sepi by Mangkuk Biru



Nama-nama megah dan canggih seperti Najwa Latiff, Yuna, Ana Raffali, dan yang selevel-level dengan merekalah yang mendorong aku gigih menghasilkan lagu 100% ciptaan sendirik, lagu, lirik, komposer, penyata bunyi (sound effect), puisi-puisi, semua-semualah ialah sendirian berhad ok! No ciplak-ciplak.. Jenuh aku carik lirik puitis-puitis nak kalahkan hombak rindu. So sit up straight, bukak volume kuat-kuat, kalo boleh pakai speaker untuk yang dorang guna time consert-consert tu ha. Ok, ENJOY dan jangan muntah darah!














Sunday, 22 January 2012

Video Klip Parody Sumpah Sejibik!





Dahsyat dowh deyall ni, bapak r! Yang kiri tu original artis, yang kanan tu parody remake. Sama gila macam copy paste siod! Merepek Ayam dipahamkan "Lady Gagita" yang tertera dalam video belah kanan tu ialah lelaki! Yup, lelaki.. Gempak tak? Hahha... Ah tak kesah la dia lelaki ke halimunan ke bumblebee ke, yang penting video remake parody dia memang layak diselut spring. Ade pulak masa dorang-dorang ni gigih buat benda-benda gini. Anyway aku terharu akan sirip ikan duyung di-remake pakai beg plastik sampah, ganah mu nih.





Monday, 16 January 2012

Undang-undang Paling Tepuk Dahi Muntah Darah Di Dunia



 FINLAND
  • Donald Duck di BAN di negara ini kerana dia tidak memakai seluar.


 FRANCE
  • Adalah diharamkan memanggil atau menggelar natang babi sebagai Napoleon.
  • Dari kol 8 pagi sampai 8 malam, 70% lagu yang diputarkan di corong-corong radio mestilah terdiri daripada lagu-lagu hasil daripada komposer French.
  • Tidak dibenarkan menjual anak patung yang bukan berwajah maknusia.

 SINGAPORE
  • Membuang sampah merata-rata adalah kesalahan yang oh shit! Jika tertangkap, korang akan didenda ribu-ribu dolar, akan dikaunselingkan, dan gambar korang akan menghiasi local news. Oh fehmes!
  • Its illegal to carry a bible atau berbual-bual/berbincang-bincang mengenai Jesus.

 UNITED KINGDOM
  • Diharamkan untuk mati di dalam House of Parliament. Ini kerena jika seseorang itu termati di kawasan tersebut, secara otomatiknya dia akan di granted a Royal State Funeral.
  • Jika ada kepala mana-mana ikan paus yang ditemui mati di pantai British akan secara otometiknya menjadi hak mutlak The King di sisi undang-undang. Manakala bahagian ekornya pula akan menjadi hak The Queen supaya dia boleh menggunakan tulang paus tu untuk buat korset beliau.
  • Kat City of York, undang-undang menghalalkan untuk membunuh Scotman within the ancient city wall, dengan syarat orang tu mesti membawa busur dan anak panah.
 

AUSTRALIA
  • Walaupon undang-undang mengharamkan kanak-kanak membeli rokok, kondom, mahupun alkohol, tetapi mereka tidak dilarang untuk menggunakan nya.
  • Adalah salah di sisi undang-undang untuk memakai pakaian serba hitam, felt shoes, and black shoe polish on your face semasa merayau jalan-jalan. Barang-barang ini adalah alat-alat pencuri kucing.
  • Diharamkan sama sekali untuk berpakaian seperti Batman.

 UNITED STATES OF AMERICA
  • Mati pucuk adalah alasan-alasan untuk perceraian di 24 negeri.
  • Di Illinois, adalah salah di sisi undang-undang untuk bertutur dalam "English". Bahasa yang diiktiraf secara rasmi adalah "American" language.
  • Di Oxford, Ohio, adalah haram bagi seorang wanita menanggalkan baju di hadapan gambar seorang lelaki.
  • Di Indiana, semasa tahun 1950-an, ape-ape je yang ada kaitan dengan Robin Hood adalah dilarang
     

THAILAND
  • Jika gum korang terjatuh di kaki-kaki lima, korang boleh dikenakan denda sehingga $600.
  • Tidak dibenarkan sama sekali untuk meninggalkan rumah korang tanpa memakai seluar dalam.
  • Semua orang-orang yang gi tengok movie kat panggung wayang mesti berdiri menyanyi lagu kebangsaan sebelum filem bermula.
     
     
     
     
     
     
     
     

Sunday, 15 January 2012

Tolonglah.. Bosan Dowh Korang! Penyodok Pelastik!

















They are just plain natural, ye! SEMULAJADIK! no plestik sejeri, edit berbakul-bakul, no cocok-cocok botoks-botoks lah steroid ayam tah ape-ape jadah tah, ptiuh!!!

WE R SO PROUD OF YOU NATURAL PEOPLE!
oh

Wednesday, 11 January 2012

Apa Beza NERD dengan GEEK?





                            CAUTION!!                           



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...