Wednesday, 31 October 2012

High Speed Railway Terfanjang Di Dunia



The World's Longest High Speed Railway
Beijing - Shanghai (1318 KM) Train


 
 

Tuesday, 30 October 2012

Victoria's Secret OVER Photoshop



Ni orang ke ular sawa?




"I pon tak tau I ni ular ke ape? Yang penting yang I tau I HOT!!"
=P

Saturday, 27 October 2012

Merepek Ayam Kini SATU TAHUN!



Wahai reader-reader ayam sekalian..

Af why eye, hari ini merupakan ulang tahun blog gue iaitu tak lain tak bukan blog MEREPEK AYAM menjadikan ianya kini genap sepuluh satu tahun!! je

Terima kasih kepada semua pembaca-pembaca setia yang tak terkira ramainya itu, dalam dan lua negeri.


Dengan hanya bergiat aktif selama setahun, Merepek Ayam atau shortformnya M.A kini telah mencapai 128,375 jumlah like di facebook official fan page setakat 28 Oktober 2012.

Blog follower jugak tidak kurang hebatnya iaitu seramai 28,873 readers kini dengan ikhlasnya memfollow blog gue ini. Terkesima sungguh dengan angka itu. Anjat boboi!


Sekali lagi terima kasih buat semua pembaca-pembaca, tanpa blog ini, apalah makna hidup korang. Marilah sama-sama kita doakan blog ini agar lebih maju, lebih diberkati dan lebih dicucuri rahmat.


Salam stylo dari gue. Chow!
#kbai

Masihkah Korang Menyokong Man United?



Pasukan pilihan anda ialah....













Chelsea forever.

Bahasa Ekor Meaow




Seiko LandMaster Special Edition [MIURA 2013]




MIURA merupakan seorang warga Jepun yang pernah mendaki Gunung Everest suatu ketika dahulu dan sekarang umurnya dah lebih kurang 80 tahun. Dia akan mendaki Gunung Everest lagi pada tahun depan (2013) dan kalau dia berjaya, dia akan menjadi orang pertama didunia ini yang berjaya mendaki Gunung Everest pada usia 80. Seiko Brand merupakan salah satu sponsor misinya itu. Seiko dengan ikhlasnya memperkenalkan jam tangan special edition dimana namanya terukir di tepi case jam tangan itu dibawah caliber 5R66 Spring Drive. So this is the one of highest technology movement in this world.


Friday, 12 October 2012

Terima Scroll Gaya Bebas [Level: Kuak Lentang Pon Boleh]





Kalo aku tau dulu boleh buat cengginih dah lama aku loncat-loncat tinting sebelum salam ambik scroll, pas dapat scroll lantas mengesot-ngesot dengan riang ceria. Confirm Canselor sayang aku.

Wednesday, 10 October 2012

Monday, 8 October 2012

Gajah Paling Hensem Di Dunia





#nko hade?

Level Badan Ketak-Ketak Yang Patut Korang Tahu




#oh nak selitkan sikit satu lagi pic, boleh jadikan inspiration yedok?


Hentikan Makanan Yang Jahat




Stadium Nusajaya, Malaysia Laweh~



Malas nak taip pepanjang lah, just nk bagitau yang kat Nusajaya Johor ni selain daripada Legoland, Hello Kitty Theme Park, Puteri Harbour tu sume bagai terdapat sebijik bende lagi yang tengah on the way siap, yang korang mungkin tak bape nak tau sangat, sebab korang tak abes-abes dok legoland legoland legoland je kan takde bende lain nak google. Ok fine bende yang aku maksudkan yakni Stadium Nusajaya, atau dalam erti kata lain Kompleks Sukan Nusajaya Malaysia.



Kompleks sukan yang benilai RM95.32 juta itu bertelapak di atas tapak seluas 8.7 hektar di kawasan pembangunan Nusajaya dimana akan menempatkan kemudahan sukan seperti stadium, padang bola sepak dan kolam renang bersaiz olimpik mengikut piawaian badan sukan antarabangsa. Selain itu, ia turut menyediakan gelanggang bola keranjang, badminton, bola tampar, futsal dan tenis.

On progress.. nanti aku follow up kat dorang suruh expedite.

Well, pasni dah takyah nak stadium bukit jalil sangat dah! Letih! Carik kelainan k? So nanti ade pape perlawanan tahap gila-gila punya konferm akan diadakan disini yaw~ Cam Harimau Malaya lawan Soccer Kids ke, Chelsea lawan Cheras FC ke. Oh lagi satu sangat penting sekali, nanti kalo Big Bang nak buat konsert kat Malaysia lagi ke insyaallah akan berlaku disini jugak. *amiin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...